Son Yazı

örgü modelleri 2015

admin 06 Ağu 2015 0 Yorum

Örgü modelleri 2015 el işleri atalarımızdan bu yana devam eden geleneklerimiz arasındadır. Örgü hiçte yabancı olmadığımız bir isimdir. Büyükannelerin ya da annelerin hâlâ devam ettirdiği bu gelenek bir moda haline gelmiştir. Örgü dekoratif amaçlı olarak kullanılabilmekte aynı zamanda giyinme gereksinimimize yardımcı olmaktadır. Örgü modelleri çeşitlilik gösterebilmektedir. Örgü aletlerine tığ ya da şiş gibi isimler verilmektedir. İpliklerle ilmek elde etme ve onu büyüterek model verme şeklidir.

Bayanlar tarafından hobi olarak yürütülen örgüler günümüz modasında sıkça kullanılmaktadır. El emeğinin bulunması çokça tercih sebeplerinden olmaktadır. Kaşkol, atkı, şapka örgü modellerine sıkça rastlamak ile birlikte örgü elbiseler, kazaklarda sıkça karşımıza çıkmaktadır. Bayanlar tarafından geliştirilen örgü teknikleri sayesinde önümüze birçok örgü modeli gelmektedir. Örgü teknikleri çeşitlilik gösterse de en bilineni ters örgü dediğimiz haroşa tekniğidir.

Ters örgü tekniğinde iplik her zaman ören kişi yönünde olup şişlerin ona göre kullanımları belirtilmektedir. Genellikle bu teknik kullanılmakla birlikte birçok yöntem de geliştirilmeye devam etmektedir. Örgü el emeği olduğundan oldukça ilgi duyulmaktadır.

Yorum Yap

Sosyal Ağ'larda Biz

Telif Hakkı 2015 © Fiyasko. Tüm Hakları Saklıdır.