Son Yazı

Abiye modelleri 2016

admin 12 Eyl 2015 0 Yorum

Abiye modelleri 2016 örtünme ihtiyacı sonucu kıyafetler yüzyıllar önce dikilmeye başlamıştır. Önceleri aynı model ve kesim kıyafetler elde dikilirken çağdan çağa gelişimler sonucu kıyafetlerde farklılaşmaya başlamıştır. Bir çağ sınıf ayrımlarına göre kıyafet değişimi yaşamış ve ortaya halkın giydiği kıyafetler ile asillerin giydiği kıyafetler çıkmıştır. Asiller yerel halktan farklı olarak süslü, gösterişli elbiseler giymeye başlamış ve bundan da festival, balo kıyafetleri ortaya çıkmıştır. Abiye, kökeni Fransızca olup bayanların özel gecelerde giydiği şık kıyafetlere verilen genel isimlerdir.

Abiye kıyafetler asillerle değişen moda anlayışından ortaya çıkarak bir dönem balo, festival veya özel davetlerde tercih edilmekteydi. Günümüzde yine özel davetler, organizasyonlar, düğünler gibi birçok alanda abiye kıyafetler tercih edilmekte. Abiye kıyafetlerin özelliği günlük kıyafetlere göre gösterişli, süslü ve şık aynı zamanda bayanlarda uzun, kısa, kumaş farklılığı gibi çeşitlere girmektedir.

Moda kavramının yaygınlaşması ve gelişmesi ile abiyeler moda dünyasının göz bebeği olmuştur. Abiye kıyafetlerin renk, model, kumaş gibi birçok seçeneğe ayrılarak her mevsim veya yıl vitrinleri süslemektedir.

Yorum Yap

Sosyal Ağ'larda Biz

Telif Hakkı 2015 © Fiyasko. Tüm Hakları Saklıdır.